Rétvári: Sem devizahitel, sem gyermekéhezés nincs Magyarországon

2017.08.11 06:40
SZP, 2017. július 2., 07:22, frissítve: 08.11. 
Az Emmi parlamenti államtitkára egyetért Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóval.

A devizahiteleket és a gyermekéhezést is felszámolta a Fidesz–KDNP – ezt Rétvári Bence válaszolta Bangóné Borbély Ildikónak. A szocialista politikus arról kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárát, hogy egyetért-e a miniszterelnök tanácsadójának korábbi kijelentésével, miszerint megszűnt a gyermekéhezés Magyarországon. A kormánypárti politikus szerint az MSZP-kormányok a devizahiteles családok pénzéből a bankok zsebét tömték, a Fidesz–KDNP viszont a devizahitelesek problémáit és a gyermekéhezést is felszámolta.

 

 
Szemben az MSZP vezette kormányokkal, mely a bankokat tömte a szegény családok devizahiteles törlesztőrészleteivel, ez a kormány mind a devizahiteleket, mind a gyermekéhezést felszámolta” – írta az államtitkár.

Nagy botrányt kavart még 2015-ben Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó, aki azt mondta „ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik”. Hegedűs egyébként havi egymillió forintért ad tanácsokat Orbán Viktornak.