Magyarország jobban teljesít, csak az a gázos egészségügy ne lenne!

2017.04.02 14:54

 

 

MP:. Csak remélhetjük, hogy sok fidióta szavazó, vagy családtagja is belepusztúlt a maffia állam egészségpolitikájába. Így legalább élvezheti áldásos gyümölcsét a leadott szavazatának. Csak a fideSS!  A fideSS jobban teljesít! Magyarországon a deformok működnek!

 

Miközben az embertelenségi ember-minisztérium, ahogy annak idején a Corvin áruház reklámja is mondta „minden szinten, szinte minden” -alapon a magyar egészségügy dicséretét zengi, 50 olyan terápia áll sorba az ország virtuális határnál, ami Európa más országaiban már a gyógyítást szolgálja, – nem úgy nálunk – derül ki a  a Medicalonline cikkéből.

 

A medicinák – több más mellett – az onkológiai, a diabéteszben szenvedő, az ízületi gyulladással kínlódó, és a nőgyógyászati, valamint tüdő betegeken  segíthetnének.

Magyarországon azonban nagyon hosszú időbe telik amíg egy új, mondjuk onkológiai gyógyszert befogadnak az ártámogatottak közé. Gondoljunk csak bele, az alatt a közel négy esztendő alatt, ameddig – mint Mohamed koporsója – ég és föld között lebeg egy szer sorsa, hány, de hány betegen segíthetne vele a gyakorló orvos. Ne feledjük, a világban – és ebbe természetesen bele kell értenünk az Európai Uniós országokat is – robbanásszerű fejlődés van az egyes terápiák terén, nálunk viszont a dolgok lassan, csendben mennek, így sokszor amikor mi bevezetünk egy új terápiás módszert, azt  Európa más országaiban már éppen meghaladják.

Az elmúlt évben az illetékes minisztérium megfújta a fanfárokat és bejelentette, hogy az idei év jaguárjától 15 új innovatív gyógyszert minősít támogatottnak, ezek a melanomában, prosztatadaganatban,  vérképzőszerveket megtámadó- és a tüdődaganatokban szenvedőkön segítettek volna. Az ígért dátum helyett még februárban is csak 6, azaz hat terápia vált elérhetővé a 15-ből, pedig a betegeknek ezek talán az életüket is megmenthették volna, és tessék, a kijelentés helyett, hogy soká tartott ugyan, de végre minden rendben megint itt ez az utálatos, embertelen feltételes mód, a “volna”.

Mit gondolnak az urak ott a magasban, azt, hogy őket kikerülik ezek a szörnyű betegségek, vagy egyszerűen csak nem érdekli őket a dolog, hiszen nekik ha kell, lesz pénzük bármilyen drága terápiára, gyógyszerre?

„Így nem elég, hogy éveket kell várni a döntésre, de a bejelentett új gyógyszerek többsége esetében most már akár további fél év is eltelik a rendelet kihirdetése és a között az időpont között, amire a betegek a támogatási rendszer normál menetében hozzájuthatnak a terápiához, közölte szerkesztőségünkkel az AIPM, amely szerint a késleltetett befogadások hátterében több dolog is áll. A magyar gyógyszer-értékelési folyamat kifejezetten pénzügyi fókuszú, amit jelentős forráshiány súlyosbít. Valamint a végső (minisztériumi szintű) döntéshozatalnak nincs meghatározott határideje, aminek következtében a teljes elbírálási időszak több hónapig, vagy akár több évig is elhúzódhat.”

-írja a Medicalonline cikke.

 

Mindezt annak fényében is érdemes végig gondolni, hogy egy OECD felmérés tanúsága szerint azokban az országokban, ahol gyorsan alkalmazzák az új terápiákat, a lakosság születéskori várható élettartama alaposan megnövekszik.

Nesze neked demográfiai katasztrófa! – most már egy újabb válaszunk is van arra a kérdésre, mi az oka annak, hogy a magyar népességfogyás Európa-szerte kiemelkedő.

A magyar egészségügy helyzete, messze áll attól a képtől, amelyet a felelős(?) minisztériumi potentátok folyamatosan sugallni akarnak. A magyarság ellen folytatott aknamunkának a gyógyszerek és terápiák befogadása a támogatotti körbe, csak egy apró, de igen fontos szelete.

Lassan visszatérünk oda, ahonnan a nyolcvanas évek végén elindultunk, és megint egyes nyugati gyógyszer- és segédeszközgyártók fogják ingyenes mintakollekcióikból – merő szívjóságból – eltartani az egészségügyet. Jönnek majd ugyan úgy, mint akkor az egyszer-használatos eszközök, tűk, fecskendők, katéterek, és ki tudja mi még! Itt tartunk ma, amikor a kormányfő kedvenc szlogenje:

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Miniszterelnök úr, a buzdítás a pálya széléről nem elég, kell valaki, aki a gólokat rúgja, éppen egy kiöregedett focista ne tudná ezt?

  •