Kósa Lajos: sokan felültek „Georgie bácsi” trükkjének

2017.04.13 07:52

magyar idők a fideSS szenylapja: 

 
Van egy CEU nevű intézmény, ami Amerikában van bejegyezve és van egy Közép-európai Egyetem Budapesten, tanulókkal, tanárokkal, kutatási programmal. Utóbbit nem fenyegeti semmilyen veszély és nem kell bezárni – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban.
 
  • Az aggódók nincsenek tisztában azzal, hogy a CEU mindössze két irodából és egy titkárnőből áll.
  • A frakcióvezető szerint akik aggódnak, felültek Soros György trükkjének.
  • A felsőoktatási törvény módosítása arról szólt, hogy nem létező egyetemnek ne legyen Magyarországon oklevelet kiadó fiókegyeteme.

Egy javaslat legalább havonta két szabad hétvégét adna a kiskereskedelemben dolgozóknak. A sajtóban ezt volt, aki önkéntes vasárnapi boltzár megnevezéssel illette, de Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez butaság, mert nem erről van szó.

LEGALÁBB KÉT SZABADNAPOT MINDEN KERESKEDELMI DOLGOZÓ KAPJON

Mint mondta, szeretnék úgy szabályozni a kiskereskedelemben dolgozók hétvégi pihenőidejét, hogy legalább két szabad vasárnapot kapjon mindenki, mert „nekik is joguk van ahhoz, hogy a családjukkal töltsék a hétvégét” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A javaslat április 26-ig valószínűleg a parlament elé kerül.

Kósa Lajos a Kossuth Rádióban a CEU ügyéről is beszélt. A frakcióvezető úgy véli, hogy akik a CEU jövője miatt aggódnak, azok nincsenek tisztában azzal, hogy a CEU mindössze két irodából és egy titkárnőből áll és az Egyesült Államokban bejegyzett nem akkreditált jogi személyiségű társaság. Aminek nincs hallgatója, nincs oktatója és oklevelet sem ad ki az Egyesült Államokban. “Tehát egy fantom egyetem. Nem tudom, hogy ezért kell-e annyit aggódni” – vetette fel Kósa Lajos.

SÖRÖS TRÜKKJÉNEK FELÜLTEK, EZÉRT AGGÓDNAK

A Fidesz frakcióvezetője szerint azért aggódik mindenki, mert

„felültek annak a trükknek, amit Georgie bácsi előad most már több mint egy évtizede. Soros Györgyről van szó”

– magyarázta Kósa.

A politikus kifejtette: van egy CEU nevű intézmény, ami Amerikában van bejegyezve és van egy Közép-európai Egyetem Budapesten, tanulókkal, tanárokkal, kutatási programmal. Utóbbit nem fenyegeti semmilyen veszély és nem kell bezárni. „A felsőoktatási törvény módosítása arról szólt, hogy nem létező egyetemnek ne legyen Magyarországon oklevelet kiadó fiókegyeteme, mert ez így egy svindli” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: annyit kérünk mindenkitől, hogy

ne trükközzön, hanem a valódi oktatási teljesítmények alapján adja ki az oklevelet.