Herczeg Zoltán: Meg kell állítani ezt a romboló, pusztító, a feudalizmusba vezető autoriter....

2017.04.05 17:00

By Herczeg Márk:

 

Herczeg Zoltán: Meg kell állítani ezt a romboló, pusztító, a feudalizmusba vezető autoriter, diktatórikus, elmebeteg, félelmetesen ijesztővé váló honi politikát

 
 
Fotó: Herczeg Zoltán / Facebook

Sebestyén Balázsék után újabb magyar híresség, az ország egyik legjobb Wikipedia-oldalának tulajdonosa, Herczeg Zoltán divattervezőből hozta ki a kormánykritikát a CEU-gyilkos, mondhatni tudásellenes fideszes intézkedés.

Azért posztolt felháborodva a Facebookra, mert a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, a volt századvéges Lánczi András éppen a CEU kicsinálásakor írt levelet az egyetem polgárainak, hogy figyelmeztesse őket a véleménynyilvánítás során követendő magatartásformák fontosságára, és az ezt szabályozó Etikai Kódexre. Herczeg Zoltán egykori corvinusos diákként érezte úgy, hogy reagálnia kell a levélre:

Herczeg Zoltán
8 órája

Bízok benne, hogy mint egykori Corvinus hallgató, ma már Corvinus diplomás, rám is vonatkozik az egyetemi, etikai kódex betartása igen tisztelt lánczi andrás rektor úr! Íme hát az óvatos nyilatkozat: Igen, mint felelős értelmiségi, közgazdász, kreatív, gondolkodó, alkotó EMBER, hitet teszek a nyitott, kulturált, értelmes ÉLET és szabad, független, haladó HAZA mellett. Pont ezért kell megállítani ezt a romboló, pusztító, a feudalizmusba vezető autoriter, diktatórikus, elmebeteg, félelmetesen ijesztővé váló honi politikát, ami most zajlik. Innen már csak egy lépés a könyvégetés Barátaim! Állítsuk ezt meg azonnal!!! Én Európában szeretnék maradni itthon, nem a putyini Oroszországot választom, nem és nem és NEM!!! És ti?

 
 
Mert etikai vizsgálat lehet a vége. Véletlen pont a CEU-törvény napján jutott eszébe mindez.
INDEX.HU