HAZUGSÁGRÓL HAZUGSÁGRA, ÁTVERÉSRŐL ÁTVERÉSRE

2017.08.11 08:37

A cím az orbániai „kormányzásról” szól. Amikor valamiben meghátrálni, engedni látszik a banda, akkor kell leginkább gyanakodni. A CEU dolgában különösen ez a helyzet.

Banánköztársaság | Szerző:   | 2017. augusztus 10. 

Reménykedő írások láttak napvilágot az elmúlt napokban arról, hogy Orbánék feladták, lezárulhat a CEU-ügy.

 

Hogy csakis gyanakvásra van ok, az szerintem a hivatkozott cikk befejezéséből egyértelművé válhat azoknak is, akikben fölfoghatatlan okokból még mindig maradt valami bizalom az orbániai gengszterkormány iránt:

hvg.hu úgy tudja, a külügy jelenleg a dokumentum pontos szövegét várja New York államból. A szerződést heteken belül aláírhatják. A CEU hazai működése ugyanakkor egy további problémába is ütközik: a jogszabálymódosítás szerint ugyanis az intézménynek New York államban is kampuszt kell létesítenie.

Arról persze nincsenek meggyőző információk,  vajon van-e komoly oka a „külügynek” arra, hogy bármilyen dokumentumot is várjon New York államtól… De tegyük föl, heteken belül tényleg érkezik valamilyen „dokumentum”. A lényeg, hogy minél később érkezzék, és utána jó hosszan vizsgálgassák: az a dokumentum érkezett-e meg, amelyre vártak, vagy valamilyen más… Tegyük föl, aláírják azt a dokumentumot vagy mit, és a CEU reménykedhet.

Csak hát akkor még ott van a kampusz kérdése: abban van a krampusz elrejtve… A világ végéig, de legalábbis a CEU budapesti ellehetetlenüléséig lehet húzni az ügyet e témában. Közben persze a „kormány” a tőle megszokott módon jóhiszeműségét fogja bizonygatni, ahogy például korábban a rezsim egyik „minisztere” – valami futsalos ficsúr – tette:

„Ha valaki nem politikai balhét akar kreálni, hanem meg akar állapodni, akkor az nagyon gyorsan meg is tud állapodni a magyar kormánnyal a további működésről.”

És arról, hogy mennyire meg lehet állapodni Orbánia „kormányával”, dögivel vannak példák – legalábbis a „kormány” szerint. Hiszen „rendezték” az EU-val való vitát zalaptákolmányuk ügyében, a média dolgában is… Meg szinte mindenben…

Legalábbis a rezsim szerint. Mert a valóságban semmi sem rendezett, minden egyre rosszabb.

Ezért aztán magam kevés aggasztóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amikor a „kormány” „megállapodni” készül…

A gengsztereket idéző magatartásra egy friss példa az Indexből:

Kérdéseket küldtünk a témában a Belügyminisztériumnak és az Igazságügyi Minisztériumnak (IM). Cikkünk megjelenéséig az IM válaszolt. Válaszukban kifejtették, hogy az EJEB azt kérte, hogy megfelelő körülmények közt helyezzék el a menekülteket, amit meg is tesznek, hiszen „a tranzitzónában a körülmények – a kérelmezők állításaival ellentétben – megfelelnek ezeknek a követelményeknek”.

Mindig, minden bírálatra, kérdésre lényegében ugyanazt „válaszolják”, tenyérbemászó pofátlansággal: a fölvetések alaptalanok, a körülmények a politikai okokból rágalmazók állításaival szemben megfelelnek a követelményeknek. Hogy mennyire felelnek meg például a tranzitzónában, azt a nyilvánosság meg nem tudhatja…

Orbánia urai gátlástalan, szemérmetlenül hazudozó gazemberek – kéretik ezt végre megérteni, és mindig, minden ügyet e tény szem előtt tartásával mérlegelni.

Helytelenül jár el, aki akár itthon, akár külföldön egyáltalán szóba áll a bandával.