Hátborzongató mondatot ejtett ki a száján Kövér, aminek sajnos a fele sem tréfa

2017.03.31 00:24

Van olyan, amikor a politikusok “elszólják magukat.” Nem a véletlen freudi elszólásokra kell gondolni, hanem amikor mindannyian ledöbbenünk, és el sem hisszük, hogy ezt valóban kimondták a szájukon. Így történt ez Kövér Lászlóval is.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésének nagyatádi állomásán azt fejtegette, hogy ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépítettek, “le fogják nullázni”, a szavazóknak ezért ezt mérlegelve kell dönteniük. Eddig ez rendben is van, menjünk egy kicsit tovább!

 

Kövér azt mondta, 2018-ban nem négy évet buknának el, vagy nyolcat, mert “legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák” – fogalmazott. Ahogy az ellenzék “fizessenek a gazdagok” kampányából ki is derül, valóban nem titkolt szándékuk az, hogy bizonyos “gazdasági szereplők” támogatását visszacsinálják, kezdve a sort Mészáros Lőrinccel és társaival.

“Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk, akik vakmerőségből vagy belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni a fő áramlatokkal” – mondta. Ha a fő áramlatok közé tartozik az Európai Unió vagy maga a demokrácia, akkor tökéletesen igaza van Kövér úrnak.

Most pedig jöjjön az ominózus mondat!

“Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból, amit tettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a példánkon keresztül akár egész Európában is”

Amikor ezt elolvastam, felállt a szőr a hátamon, ugyanis Kövérnek tökéletesen igaza van. Ha a Fidesz még négy évet kap, a jogállam maradék bástyáit, – és itt nem kell magasztos dolgokra gondolni – mint az igazságszolgáltatást, vagy éppen a sajtó megmaradt foszlányait tönkrezúzzák majd, és onnantól esély nem lesz arra, hogy egy demokratikus kormány mindezt visszacsinálja.

Ez a szomorú jövő, hacsak észbe nem kapunk…

ellenszel.hu/2017/03/30/hatborzongato-mondatot-ejtett-ki-szajan-kover-aminek-sajnos-fele-sem-trefa/