A Fidesz, ha akar sem tud már igazat mondani

2017.05.06 19:22

Ma, 14:09

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, meghazudtolta a Fővárosi Kormányhivatalt, amely az LMP szabályos adatigénylése után kiadta a külföldön született magyar gyerek számát.

   A kamu párt egyik jeles patkánya a rétvári. (MP)
A kormányhivatal adatai szerint, amelyekről most Rétvári azt állítja, hogy nem is léteznek, 2010 és 2016 között 78 ezer külföldön született gyerek itthoni anyakönyvezését kérelmezték, ez egy egyenes pontos válasz.

Mi szüksége volt mindezek után Rétvárinak, hogy Borbély Ildikó ugyan ezt a témát feszegető kérdésére az egyenes válasz helyett ködösítsen? Alighanem mindössze annyi, hogy Orbán és köre már ha akar, akkor sem képes igazat mondani.

Szerinte nem csak a kormánynak, de az adatot már kiszolgáltatott kormányhivatalnak sem áll rendelkezésére a kért adat, mivel a rendszer nem tudja leválogatni a születési helyeket, csak az úgynevezett élveszülések követésére képes.
 
Az MSZP-s Borbély Ildikó Rétváritól a másik kérdésére - a Magyarországon anyakönyvezett gyerekek közül hányan élnek jelenleg külföldön? - sem kapott érdemi választ.