A fideSS-s maffiának az évszázad üzlete

2016.02.18 11:05

ORBÁN ELÁRULTA, MI AZ ÉVSZÁZAD ÜZLETE

 
A magyar kormányfő kiállt Oroszország mellett, Vlagyimir Putyin pedig a kétoldalú kapcsolatok fontosságát méltatta. Barátkozás zajlott Novo-Ogarjovóban.

Fontos a kétoldalú kulturális, humanitárius és oktatási kapcsolatok szorosabbra fűzése - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, Orbán Viktor magyar kormányfővel a Moszkva melletti novo-ogarjovói rezidenciáján folytatott tárgyalásai után.

Az orosz elnök elmondta, hogy Moszkva ennek keretében 120 ösztöndíjat biztosít orosz felsőoktatási intézményekben magyar diákoknak, akik így térítésmentesen vennének részt az oktatásban.

Putyin a magyar és orosz régiók közötti kapcsolatok fontosságával kapcsolatban megjegyezte, hogy több orosz régió delegációja tervez látogatást Magyarországra.

MEGKÖSZÖNTÜK OROSZOKNAK PAKSOT

 

Orbán Viktor is úgy látja, hogy minden téren előrelépés következett be a kétoldalú kapcsolatokban Magyarország és Oroszország között, egyedül akereskedelem területén tapasztalhattunk visszalépést, amiről azonban nem a két fél tehet – tette hozzá. Szerinte az év közepén nem lehetséges az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók automatikus meghosszabbítása, arról nyílt vitát kell folytatni.

A magyar kormányfő megítélése szerint az Európai Uniónak ér Oroszországnak minél előbb meg kell találni a gazdasági együttműködés lehetőségét, ellenkező esetben lemarad a világgazdasági versenyben.

Kijelentette: az unió növekedése lassú, ezért nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne működjön együtt mindenkivel, aki dinamizálhatná a gazdaságát.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködés az évszázad üzlete és megállapodása.Kijelentette: köszönettel tartozunk Oroszországnak, hogy készen állt ennek meghosszabbítására.

Putyin elmondta, hogy Oroszország kész maradéktalanul teljesíteni a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban vállalt kötelezettségeit.

Orbán Viktor csodának nevezte a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok jó fejlődését, amelyen évről-évre kedvezőtlen környezetben kell javítani, és a siker szerinte a felelősségérzetből fakad.

Ha kíváncsi, hogy a zártkörű megbeszélés előtt mit mondott a két politikus, ide kattintson!