A Budapest Honvéd amerikai tulajdonosa a leckét felmondva nyalt be csontig Orbánnak

2017.04.20 09:06

A halálbüntetés törvényes alkalmazása nagyon messze van a lincseléstől - írja a Magyar Időkben megjelent A lincselők ideje lejárt című véleménycikkében George F. Hemingway amerikai-magyar jogász és üzletember, a Budapest Honvád labdarúgó csapatának tulajdonosa (képünkön Orbán és Mészáros között).

A lincselés jutott a szerző eszébe az elmúlt napokban a "lex-CEU néven elhíresült jogalkotás" kapcsán. Hemingway a cikk elején rögzíti, hogy nem szeretne állást foglalni a törvényről, mert nem olvasta, és nem látja tisztán a következményeket. Csak arról a folyamatról szeretné elmondani a véleményét, amely az utolsó pár napban "nemzetközi hisztériakeltést indított el a George Soros által alapított egyetem támogatóinak jóvoltából".

Hemingway szerint az egyetem támogatásának álcája alatt egy lincselő csapat formálódott a jelenlegi magyar kormány megsemmisítésére. Úgy véli, ez egy szégyenletes fejlemény azok részéről, akik szerepet vállaltak ebben a színjátékban. A kormány intézkedését bírálók között nemcsak a magyar és nemzetközi ideológiai ellenfelek szokásos figurái találhatók, de tisztességes, jóindulatú, konzervatív vagy más világnézetű emberek is, akik hisznek a hírforrások által tálalt rosszindulatú pletykáknak - visszhangozza a szerző a hivatalos kormánypropagandát.

Az amerikai üzletember fogadni is hajlandó, hogy a tiltakozók legtöbbje nem olvasta a törvényt, fogalmuk sincs a törvény hatásáról, különösen arról, hogy a Közép-európai Egyetem egzisztenciáját az új törvény egyáltalán nem befolyásolja. "Ugyan az illetékes szervek ezt többször elmondták, kommunikációjuk elveszett a kötelet követelő tömeg hangorkánjában." Harmadszor, a törvény támogatói többször ígérték, mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy a CEU továbbra is háborítatlanul működjön Budapesten egy később megkötendő nemzetközi egyezmény keretében. Akkor vajon miért ez a heves tiltakozás? - teszi fel a kérdést.

Hemingway szerint Soros Györgynek, aki egy rendkívül gazdag akarnok, intoleráns, ellenfeleit gyűlölő milliárdos, akinek célja a magyar kormány lejáratása volt. "Soros mindig a zavaros vizek harcosa volt, és ez most sincs máshogy. Rendkívül jól érti a befolyásszerzés mesterségét, és ő is, és a vazallusai is tudják, mik azok a kulcsszavak, amelyekre tisztességes, de a tényekkel nem tisztában lévő közszereplők pozitívan reagálnak".

"Sajnálatos módon a CEU-val kapcsolatos nehézségek felhasználhatóak Brüsszelben is, hogy a bevándorlás ügyében hajthatatlan magyar kormány tevékenységét tovább nehezítsék. A brüsszeli bürokráciának minden olyan esemény kapóra jön, amelyet a magyar kormány megbélyegzésére használhat. Soros álláspontja világos és félreérthetetlen: korlátlan bevándorlás Európába, Európai Egyesült Államok, nemzetállamok nem, ez a jövő Európája."
Forrás: magyar idők