A brüsszelezés miatt is magyarázkodott Orbán

2017.04.29 21:45

“Valóban járt itt Soros György, aki próbált alávágni Magyarországnak, ennek lenyomataival találkoztam” – fogalmazott a miniszterelnök kérdésre válaszolva.

A Közép-Európai Egyetemmel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: a maga jogi menetében halad tovább – eddig még nem született megállapodás, a következő hónapokban fognak erről tárgyalni.

“Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket” – mondta, és hozzátette: a néppártnak és minden uniós szervnek az a kérése Magyarország felé, hogy “mikor Európáról véleményt mondunk, legyen világos, hogy az nem az EU ellen történik”. Hozzáfűzte: a kormány Európa-párti, ám abból nem enged, hogy az uniót meg kell reformálni, mert sok telkitnetben rosszul működik.

“A Stop Brüsszel nem Brüsszel-ellenes, csak annyit akarunk, hogy ne változzon meg a tagállomok és a brüsszeli intézmények közötti hatáskör” – fogalmazott Orbán Viktor. Vannak olyan kérdések, amik veszélyesek a magyarokra nézve, amikről tárgyalni kell, ilyen például a migráció kérdése – mondta.

Magyarország a NATO tagja; senki sem jelent fenyegetést az országra – jelentette ki Orbán Viktor Szijjártó Péter korábbi kijelentésével kapcsolatban, miszerint Oroszország nem jelent fenyegetést az országra.

A rendkívüli EU-csúcson a 27 tagállam az Egyesült Királyság kilépéséről egyeztetett – írja az MTI