Kápolnásnyéki cég is bekerült a világ egyik legnevesebb üzleti programjába

2017.03.20 07:49

A fejlett audiótechnológiával foglalkozó magyar csapatot több ezer cég közül választották ki az egyik legnevesebb startupokat támogató nemzetközi programba, a Techstarsba.

A 2013-ban alapított Superpowered a zeneiparban hozhat áttörést. A világ minden táján, mindenki számára és minden eszközön elérhetővé szeretnék tenni a fejlett audiótechnológiák használatát. Ezek jelenleg nem elérhetők mindenhol, különösen nem a fejlődő országokban és sajnos térségünkben sem. Az olcsóbb eszközökön, például mobiltelefonokon sokszor nem valósítható meg olyan fejlett szoftverek készítése, amelyekkel profi zenék vagy egyéb produkciók készíthetők.

A Techstarsba évente több ezren próbálnak bekerülni. Az egyik legfontosabb üzleti hálózat kifejezetten zenei alkalmazásokat támogató programjába, a Techstars Musicba összesen 11 céget választottak ki. A Superpowereddel együtt a csapatok arra kapnak lehetőséget, hogy három hónapon keresztül a Techstars Music új Los Angeles-i irodájából újítsák meg a zenei üzlet világát. A program partnerei között vannak a legnagyobb médiavállalatok, mint a Sony Music, hardvergyártók, sikeres alkalmazásfejlesztők és művészek, mint Young Guru, aki Jay Z, Rihanna vagy Beyoncé zenéit készíti.

 

 

Ilyen még nem volt: magyar cég a világ legismertebb inkubátorában

Ma hozta nyilvánosságra a világ legismertebb inkubátora és befektetője, a Y Combinator az aktuális szemeszterében részt vevő cégek listáját. A programot elvégzett startupok a világ abszolút élvonalába tartoznak, és idén először egy budapesti csapat, a Bitrise is köztük van.