Habonyék neki nem szóltak?

2017.03.20 09:51

Habonyék neki nem szóltak? Egy fideszes képviselő beismerte, hogy rossz helyzetben van a gazdaság

Évtizednyi távlatból más a vizitdíj és a kórházi napidíj megítélése - a Vasárnapi Hírek megrendelésére készült felmérés szerint ma már a többség inkább újra fizetne, ha biztos lehetne benne, hogy a befolyt pénzt az egészségügyre költik. A megkérdezettek többsége az ágazat állapotáért a jelenlegi kormányt teszi felelőssé. A Fidesz szerint a felméréssel van gond.

Akár a parkolóban, úgy kellett a vizitdíj-automatákba dobálni az aprópénzt tíz évvel ezelőtt. A 300 forintos hozzájárulást a Gyurcsány-kormány vezette be és a Fidesz által kezdeményezett 2008-as népszavazással bukott el - több mint 80 százalék mondott rá nemet. A Publicus Intézet friss felmérése szerint azonban mára változott a helyzet - számolt be a Hír TV.

Az MSZP szavazóinak 78 százaléka, a jobbikosoknak pedig csaknem kétharmada hajlandó lenne újra vizitdíjat fizetni, ha ezzel javulna az ellátás. De a magukat Fidesz-szavazóknak vallók többsége is egyetért ezzel.

A Fidesz parlamenti képviselője hiteltelennek tartja a felmérést, bár azt elismerte, hogy van még mit javítani az egészségügy helyzetén. "Kétségtelen, hogy eredmények is vannak a kormány mögött ezen a területen, de rengeteg a tennivaló is. Egy - ahogy említettem - ilyen rossz helyzetben lévő gazdaságban sajnos nagyon gondosan kell mérlegelni azt, hogy mely területeken milyen lépésekben valósítható meg béremelés például" - mondta Kucsák László.
Forrás: hirtv.hu