Gaskó, mint Orbánisztán tükörképe

2015.08.19 07:30


Annyit már tudunk, hogy Budapesti lakosként fővárosi luxushotelekben éjszakázott, a költségeket pedig a korábban általa vezetett szakszervezet bankszámlájáról fizette Gaskó István. A nyomozás elindult költségvetési csalás gyanúja miatt. A vasutassztrájkok egykori szervezője, akit Orbán a 2010-es kormányváltás után kibélelt a korábbi szolgálataiért, most bajban van – Gréczy Zsolt írása.

Gaskó, az egyszerű, kétkezi vasutasok egykori lángszavú védelmezője a Kempinski Hotel Corvinus 601-es, extra méretű franciaággyal ellátott szobáját a 2012. szeptember 27-ről 28-ra virradó éjjelen vette igénybe: szobaszervizzel, minibárral és parkolással együtt száznegyvenezer forintot költött. Egy másik, a Budapest Hilton által 2014. február 2-án kiállított részletes számla pedig azt mutatja, hogy a százötvenezer forintot meghaladó összeget a szobaárhoz társuló minibárfogyasztás - whisky, bor, üdítő, csokoládé - és két autó garázsdíja eredményezte.

 

És persze, felbukkan a feleség is, ahogy Poltnál, Orbánnál és másoknál. A családi összefogás Szijjártóéknál, Lázáréknál, Kósáéknál is jellemző. Kézen-közön folyt és folyik el a közös bevétel. Mindannyiunk közös pénze, most éppen a befizetett járulék.

 

Képzeljük el, hogy ha a Fidesz körül egy Gaskó ezt tette, mi fog egyszer kiderülni a fősodorról. Már csak azt kéne tudni, mit vétett ez a Gaskó Orbán ellen, hogy egyáltalán nyomozás indul a szétlopott százmilliárdok, a föld-, a trafikmutyi, a Quaestor-féle gazemberséghez képest pitiáner történetben?

 

Már csak egy olyan kormány kellene majd, amelyik végére jár az lehető legtöbb ilyen botránynak, aztán győzzük kivárni az ítéleteket.