Diktatórikus döntés a Kliknél

2016.02.15 08:32

168 óra

A szakmai tanács véleményével szembe menve nevezett ki kollégiumi igazgatót a Klik. PEdig a másik jelöltnek nagy tapasztalata volt és a kollégák támogatását is élvezte. A KLIK szerint a tagintézmény-vezetői megbízás a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni.

Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki a KLIK szegedi tankerületi igazgatója a Fodor-kollégium igazgatójának – írta a Délmagyar.hu.

A Fodor József kollégium igazgatói székéért egy másik hasonló intézményt 13 éven át vezető Kuzma Éva is jelentkezett. Konkoly Béla korábban általános iskolai testnevelő tanár volt. A kollégium nevelőtestülete 8-0, a diákönkormányzat 12-0, az alkalmazotti tanács 8-0, az intézményi sportmunkaközösség 12-arányban Kuzma Évát támogatta.

A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. Konkoly Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. A munkaközösség szerint az a pályázó legnagyobb hátránya, hogy „ugyan szerteágazó a kapcsolatrendszere, és a képzettsége is sokrétű, egyáltalán nincs sem kollégiumi, sem pedagógiai vezetői tapasztalata, de még tanári gyakorlata sincs ebben a korosztályban".

 

A közalkalmazotti tanács szerint Konkoly Béla pályázatában a pedagógiai tartalmat felületesen vázolta fel, s hiányos volt a kollégium profiljába illeszkedő, hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozási terve, s a tornatanár a szervezeti struktúra lényeges elemeivel sincs tisztában.

Bár Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott, 40–0-ra alulmaradt Kuzma Évával szemben, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi KLIK-igazgató mégis őt nevezte ki a Fodor-kollégium igazgatójának február 1-jétől.

(Forrás: Délmagyar.hu)