Amit a Viktor nem enged, az nincs is

2016.05.20 08:51

By: Kész Zoltán

Megint lelepleződött az Orbán-Habony rezsim, kiderült, hogy ebben a lelketlen hatalmi gépeMegint lelepleződött az Orbán-Habony rezsim, kiderült, hogy ebben a lelketlen hatalmi gépezetben mindenki a miniszterelnök közvetlen irányítása alatt áll. Az önálló gondolatok be vannak tiltva, ellenvetés pedig nincs, ilyet nem tűr el a hűbérúr az alattvalóitól.zetben mindenki a miniszterelnök közvetlen irányítása alatt áll. Az önálló gondolatok be vannak tiltva, ellenvetés pedig nincs, ilyet nem tűr el a hűbérúr az alattvalóitól.

Rubovszky György a kamerák előtt ismerte be, hogy Áder János nem lesz újra köztársasági elnök, mert "a Viktor nem engedi". Csak találgatni lehet, hogy ennek mi az oka, talán Áder nem volt elég szolgalelkű, esetleg összeveszett Habony Árpáddal és ezért mennie kell. Egy dolog azonban biztos, ma Magyarországon csak az van, amit "a Viktor enged". Csak az lehet sikeres, mint Tiborcz István, gazdag, mint Mészáros Lőrinc, vagy befolyásos, mint Matolcsy György vagy Habony Árpád, akit Orbán Viktor enged.

Látszik, hogy a Fideszt nem érdekli sem az alaptörvénye, sem az alapvető demokratikus elvek. Rubovszky szerint ugyanis Áder azért végezte jól a munkáját, mert nem akadályozta a Fideszt a kormányzásban. Pedig az elnök alkotmányos feladata őrködni az állam demokratikus működése felett, nem pedig az, hogy a kormány korrupciós ügyeihez asszisztáljon.

Az is kiderült, hogy a Fideszben csak egy vélemény létezik, mégpedig az Orbán-Habony-féle. Ezzel senki sem ellenkezhet, önálló gondolata nem lehet senkinek. Ugyanezt akarják elérni az oktatásban, amikor saját ígéreteiket megszegve nemhogy megszüntetnék az iskolák teljes központosítását, hanem tovább fokozzák azt. Céljuk, hogy ne csak a Fidesz és a KDNP képviselőinek ne legyen önálló véleménye, de senki másnak sem. 

Ezért van az is, hogy a Fidesz gyűlöli a nyilvánosságot. Rubovszky azt hitte, nem hallatszik majd a felvételen, amit mond. Amikor kiderült a tévedése, feldühödött és aljasnak nevezte az újságírókat. Pedig egyáltalán nem aljas dolog a parlamentben munka közben lefilmezni egy politikust, aki a fizetését közpénzből kapja. A választók bizalmával visszaélni és a kormányzati korrupciót elhallgatni, a demokratikus intézményekből gúnyt űzni viszont az. Ma az Orbán-Habony rezsimben az az aljas, aki teszi a dolgát, és csak azt tisztelik, aki sokat tud lopni.