A fideSS az fideSS, nem tud tévedni.

2015.07.29 19:34

Bosszút áll a Fidesz az elvesztett városokon

Tegnap, 15:09

A tavalyi önkormányzati választásokon fölényes sikert értek el a Fidesz-KDNP jelöltjei, néhány nagyobb városban azonban mégis ellenzéki győzelem született. Ezek a települések most meg is nézhetik magukat.


 
A Népszabadság gyűjtése alapján igen egyértelműnek tűnik, hogyan díjazza a kormány azokat az önkormányzatokat, ahol arra vetemedett a lakosság, hogy nem kért a jobboldali városvezetésből és baloldali vezetést választott a település élére.

Számos kormánypárti politikus vezette város - többek között Pécs, Nyíregyháza vagy Zalaegerszeg - kapott ugyanis milliárdos vagy azt megközelítő összegű rendkívüli támogatást, amelyet költségvetési hiányának foltozására tudott használni, míg azok a városok, amelyek MSZP-s polgármestert választottak ebben nem részesültek.

Így sem Szeged, sem Gyöngyös, sem Kazincbarcika nem jutott egy fillérhez sem ezen a jogcímen, Salgótarján pedig az ezen a szinten szimbolikusnak számító 60 millió forintra lett jogosult, amivel alig kapott többet, mint az egri ciszterci templom, aminek felújítására 50 millió forintot szán a magyar kormány.

A történteket nem tekinthetjük véletlennek, hiszen Kósa Lajos már az önkormányzati választás előtt megüzente, hogy mire lehet számítani. Debrecen volt polgármestere tavaly októberben kifejtette, hogy azt szeretné, ha olyan önkormányzatokat választana az ország, amik elfogadják és képesek együttműködni a Fidesz terveivel. Nehezen lehet ezt másképpen értelmezni, mint burkolt fenyegetést, amelyet a kormánytöbbség most valóra is váltott.
Forrás: Sztárklikk